Szamorodni

A minőség folyamatos srófolásával, folyamatos kutatással igyekszünk öregbíteni a borvidék jó hírét és annak a borkülönlegességnek elismertségét, amely egykor szabadságharcok anyagi és erkölcsi alapját adta. A szamorodni csak a kiemelkedő évjáratok szüretének legutolsó időszakában készül, amikor az aszúsodott szemeket már nem szedjük ki a fürtből, hanem egyben szedjük, áztatjuk, és préseljük ki a kézi présekben. Az igen magas koncentrációjú must helyi hordókban érik főborrá.

Hamarosan elérhető lesz a 2017-es Király Furmint (100%) Szamorodni, a tankönyvek szerint elérhetetlenül magas beltartalmi értékekkel.

“Király Szamorodni wine is the original main product of the region, made from whole overriped bunches in extremely late harvest. The 100% furmint wine is coming from a special vintage in a single vineyard selected version. Its high natural sugar content and the extremely steep and stony volcanic terroir proves that this wine is truly unique. It is the masterpiece of the viticulturist, from his own planted furmint grapes with the greatest possible richness in body and aromtatics in the category. Acidity and sugar balance eachoder perfectly, elegant notes of dried fruits and honey, round, creamy texture makes this wine unforgattable.” – írja róla a UandStyle Blog kritikája.

9000 Ft.