Max

A Max-ot a Mádi Kör szabályai szerint 100% furmintból készítjük, és a mi esetünkben 0,3- 0,5 kilogramm a tőketerhelés. A szőlőt dűlőszelektáltan, felújított, 100 éves kézi présekkel dolgozzuk fel, ám kísérleti vagy dűlős, limitált tételekhez van kis, modern, pneumatikus présünk is. Az erjedés, érlelés során figyeljük fejlődésüket, majd a palackozások előtt készítjük el a birtok válogatott furmintját. Ez a bor az Úrágya és a Király dűlők termésének házasítása, a 2008-as évjárat óta jellemzően fele-fele arányban. Ez a 2021 év elején debütáló 2019-es Max-ra is igaz. A tétel a települési egyesületi céloknak megfelelően a légies eleganciát, jóivású, könnyed jelleget igyekszik hangsúlyozni a vulkáni termőhely adottságaival párhuzamosan.

A Demetervin a Max elnevezést a 2015-ös évjárattól, a második saját szervezésű klub fesztivál-rendezvényén, a 2020-as Mádsummer -en kezdte használni a – mindig 100% furmint – tételekre, mivel a borászat 20. születésnapját együtt ünnepelte a 15 éves MV Agusta Magyarországgal. A név, és a címketervek korábbra, 2011-re nyúlnak vissza, ám a megvalósítás később lett aktuális, amikor a borászat körül kialakult törzsvendégek, barátok köre, azaz a klub igényelte a limitált szériák kiadását.

A még korlátozottan elérhető ’18-as évjáratról dr. Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus ezt írja:
“A 2018 már most frenetikus formában van. Sima, selymes tapintású, élénk mégis tartózkodó. Sok finom sav, érintésnyi cserzőanyag. Melegebb tónusaival komoly értékeket egészít ki. Igazi Mád és furmint élmény egyszerre.”


6000 Ft.