
A Max-ot a Mádi Kör szabályai szerint 100% furmintból készítjük, és a mi esetünkben 0,3- 0,5 kilogramm a tőketerhelés. A szőlőt dűlőszelektáltan, felújított, 100 éves kézi présekkel dolgozzuk fel, ám kísérleti vagy dűlős, limitált tételekhez van kis, modern, pneumatikus présünk is. Az erjedés, érlelés során figyeljük fejlődésüket, majd a palackozások előtt készítjük el a birtok válogatott furmintját. Ez a bor az Úrágya és a Király dűlők termésének házasítása, a 2008-as évjárat óta jellemzően fele-fele arányban. Ez a 2021 év elején debütáló 2019-es Max-ra is igaz. A tétel a települési egyesületi céloknak megfelelően a légies eleganciát, jóivású, könnyed jelleget igyekszik hangsúlyozni a vulkáni termőhely adottságaival párhuzamosan.
A Demetervin a Max elnevezést a 2015-ös évjárattól, a második saját szervezésű klub fesztivál-rendezvényén, a 2020-as Mádsummer -en kezdte használni a – mindig 100% furmint – tételekre, mivel a borászat 20. születésnapját együtt ünnepelte a 15 éves MV Agusta Magyarországgal. A név, és a címketervek korábbra, 2011-re nyúlnak vissza, ám a megvalósítás később lett aktuális, amikor a borászat körül kialakult törzsvendégek, barátok köre, azaz a klub igényelte a limitált szériák kiadását.
A Max elnevezés a római főistenre, az ég urára, Jupiter Optimus Maximusra is utal.
A Mádsummerre készült klub címke
A még korlátozottan elérhető ’18-as évjáratról dr. Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus ezt írja:
“A 2018 már most frenetikus formában van. Sima, selymes tapintású, élénk mégis tartózkodó. Sok finom sav, érintésnyi cserzőanyag. Melegebb tónusaival komoly értékeket egészít ki. Igazi Mád és furmint élmény egyszerre.”