Király Aszú

A Demetervin  2013-as évjáratú Király-dűlő Furmint Aszújának a 2021 áprilisában Moszkvában rendezett EAWSC nemzetközi versenyen elért dobogós helyezése, ezzel nagyaranyérme nyomán a pincészet Stampf Gábor tetoválóművésszel bemutat egy limitált – 240 számozott palackból álló, egyedileg gravírozott szériát, azaz külön-külön műalkotásokból álló, kézzel készült sorozatot. A borospalackokra készült műalkotások teljesen egyediek, a pincészet grafikai világa, a dűlő, Mád, és a szőlő témaköréből merítkeznek.

A limitált palackok 3 ajánlatban érhetőek el:
1. – Önállóan a gravírozott palack: 100.000.- Ft.
2. – Csomagban a gravírozott aszús palack + Király Furmint 2017 + Szamorodni 2013, 3-as dobozban: 110.000.-Ft.
3. – Csomagban a gravírozott palack +2 grafika nélküli kontroll palack ugyanabból a tételből, 3-as dobozban: 240.000.- Ft.

Az igényeket beérkezési sorrendben fogadjuk, a rendelés tényét a vételár átutalása jelenti.
Mádon: info@demetervin.hu,
Budapesten: TokajiMyLove – info@tokajimylove.hu

A jelenleg forgalomban lévő 2013-as évjárat a moszkvai Eurázsai Bor és  Párlat Versenyen (EAWSC) dobogón végzett, az Úrágya 57 pedig a sajtó kedvenc fehérbora díjat hozta el a megmérettetésről. A hírről a Világgazdaság itt, és itt, a Metropol, a Demokrata, a  az Origo, a Turizmus Online, a Mandiner, a Gusto, a Bors, a Propeller, a Pesti Srácok, az Infostart, Az Üzlet, a 10Perc.hu, az Üzletem.hu, a Nool.hu, a Hírnavigátor, a Hírzilla, a Bor és Piac, a Csodálatosborok, a Sláger FM és a Borrandi is beszámolt. A WineArtCulture interjút szentelt a sikernek, ahogy a Boon is, Nők Lapja  pedig anyák napjára ajánlotta a tételt. Nagyon szépen köszönjük!

A borvidék legkülönlegesebb borát csak kiemelkedő évjáratokban készítjük. Az aszú Tokaj-Hegyalja presztízsterméke, a termékpiramis csúcsa, ezért csak a lehető legmagasabb beltartalommal készítjük. 2013 volt az első évjárat a Demetervin történetében, amikor minden együtt volt ahhoz, hogy elkészülhessen a dűlőszelektált furmint aszú, a történelmi első osztályú Király-dűlőben fekvő ültetvényeinkről.

Az aszúkészítés a legmunkaigényesebb borkészítési folyamat a világon, a botritiszes – aszúsodott – bogyókat kézzel szedjük szemenként az ősz folyamán. Az erjedő szamorodniba áztatás, majd kíméletes préselés után spontán módon erjed igen hosszan zempléni tölgyhorókban. A természetes, lassú erjedés miatt a hordós érlelés aránylag hosszú, 2 év. A beltartalmi értékeknél a lehetséges maximum a célunk a válogatás során, hiszen a világ legmunkaigényesebb és legdrágább készítésű, ugyanakkor első számú természetes édesboráról van szó.

A különlegesség a kompromisszummentes készítésben már csak egyféleképpen fokozható: a fajta és a termőhely lehatárolásával. A Király-dűlő furmint aszúja a Demetervintől valóban ritkaság.

80000Ft.