Furmint

Hiszünk a teljes érésben, a kíméletes és gondos feldolgozásban. A Mádi Kör szabályai szerint 100% furmintból készítjük, és esetünkben 0,3- 0,5 kilogramm a tőketerhelés. A szőlőt dűlőszelektáltan, felújított, 100 éves kézi présekkel dolgozzuk fel. Az erjedés, érlelés során figyeljük fejlődésüket, majd a palackozások előtt készítjük el a birtok válogatott furmintját. Ez a bor az Úrágya és a Király dűlők termésének házasítása.

A jelenleg elérhető évjáratról dr. Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus ezt írja:
“A 2018 már most frenetikus formában van. Sima, selymes tapintású, élénk mégis tartózkodó. Sok finom sav, érintésnyi cserzőanyag. Melegebb tónusaival komoly értékeket egészít ki. Igazi Mád és furmint élmény egyszerre.”

7000 Ft.