Extra Brut

2003 óta kísérletezünk palackos erjesztésű, évjáratos, száraz nyerspezsgőkkel. Az alapborok a saját alacsony terhelésű furmint és hárslevelű ültetvényeinkről készülnek, így hordozzák a mádi vulkáni talaj egyediségét, a hagyományos készítéssel pedig érdekességet igyekszünk mutatni, elegáns formában.

A kezdetektől segített Garamvári Vencel tanácsaival, amelyekért mindig hálásak leszünk neki, és a 2014-es évjáratú Extra Brut is az ő segítségével lett a Demetervin első kereskedelmi forgalomban, a nemzetközi szakma számára is elérhető pezsgője. A szélesebb közönség előtti debütálás évében, 2016-ban készült el a nagy sikerre való tekintettel  a pincészet első – és minden bizonnyal jó ideig egyetlen – 100% furmint alapborból készült pezsgője, amely jelenleg még elérhető. Ezt a 2017-es Úrágya 57-es parcella hárslevelűjéből készült limitált, magnum palackban készített tétel követte, amely már szintén kóstoható, ám ismét – a kezdetekhez visszatérve – csak a pincészetnél. Ennek folytatása a szintén magnumba töltött 2020-as évjrat 500 palackja a Király és a Kakas dűlőkből, amely 2023-ban debütál majd.

8000 Ft.