Tokaji Furmint Úrágya-dűlő 2003

A kizárólag ép, gondosan válogatott fürtökből kíméletesen préselt színmustot egyszer gőzölt új, zempléni tölgyfahordókban érleltük fél évig.

“Ez a termés az Úrágya-dűlőből származik, öreg tőkék bora. Ez koncentráltságában érezhető is. Jó savai és alkoholtartalma tökéletes egyensúlyt mutatnak, aromatikájában a birs dominál. Mellette a mineralitás nagyobb mértékben van jelen, mint a gyümölcsösség. Nagyon sima struktúrájú, nagy testű, de nem nehézkes bor. Hosszú élettartamot jósolunk neki.”
Rohály-Mészáros: Borkalauz 2005 (85 pont)

“Visszafogott, ánizsos, minerális illat. Kóstoláskor kellemes savak, szép egyensúly, közepes test jellemzi. Ornamentikáját mogyoró, mandula és paradió vezetik. Lecsengése különösen hosszú. Remek bor, meglepetés.”
Borigo – 2005 december – Tokaji teszt – (86 pont)

“A nagy meglepetés! Sem a termelőről, sem pincészetéről nem tudunk semmit. Az abszolút vakkóstolás! A konkrétumok: olajos mozgás, minerális illat. Nagyon jó savak, de az alkohol kicsit csípős. Megkóstolva csak az jutott eszünkbe, mintha más évjáratot kóstolnánk, annyival szikárabb volt az előző tételnél. Remek indítás a pincétől. Reméljük, lesz folytatás.”
Eszencia – 2005. október – Furmint teszt – (79 pont)

 

Készült: 800 palack 

A tétel elfogyott, nem rendelhető.