Tokaji Aszú 6 puttonyos 2003

A borvidék legnagyobb különlegessége, a természetes édesborok csúcsa a magas beltartalmú aszú. Véleményünk szerint az aszú Tokaj-Hegyalja presztízsterméke, ezért kizárólag 6 puttonyos aszút készítünk, méghozzá aszúeszencia beltartalmi értékekkel, azaz 180 gramm/liter feletti maradékcukorral.

“Tetszetős, halvány aranysárga bor. Illatában több a gyümölcsösség, mint a konzervatív ízlés által preferált érettebb és érleltebb pl. karamellás jegyek, melyek a háttérben azért megtalálhatók. Sok és szép sava mintaszerű egyensúlyban áll az édességgel, emellett a bor ornamentikájában krémes, selymes jegyek, de sült naspolya is felfedezhető. Koncentrált, komplexitására még várni kell egy-két évet.”

Rohály-Mészáros: Borkalauz 2008 *****

Készült: 350 palack