Száraz Szamorodni

A száraz szamorodni Tokaj-Hegyalja azon borkülönlegessége, amelynek helyét a legnehezebb megtalálni a mai világban. Mégis sokan keresik, ezért 2006-ban úgy döntöttünk, hogy teszünk egy próbát ebben a kategóriában is, és a szamorodni-alapanyagot hagyjuk szárazra kierjedni. Ez természetes élesztőkkel történt, mint a pincészet összes bora esetén. Figyeltük ahogy kialakul a régi pince flórájából az élesztőhártya, majd 2008 végén a legszebb hordókat letöltöttük. A spontán folyamat végeredménye mégis saját hozzáállásunkat tükrözi, szerintünk így készül, ilyen a száraz szamorodni. Kézműves, korrekt, hagyománytisztelő, mégis modern, azaz véleményünk szerint megfeleltünk a kihívásnak, és a kísérleti tétel elkészítéséből mi is sokat tanultunk. Nem forgalmi tétel.

Hol találkozhat borainkkal?