Kategória: Boraink

Hol találkozhat borainkkal?

Mádon: Tokaji Borbarátnők mintaboltja, Gousteau Kulináris Élményműhely, Első Mádi Borház, Mádi Kúria Budapesten: Onyx, Mák, Divino, Tanti, Seasons, Arany Kaviár, Búsuló Juhász, Manna, Leroy Budapest területén 3000 forintért, 30 ezer forint feletti rendelés esetén díjtalanul házhoz szállítunk. Vidéken: Anyukám Mondta (Encs), Macok (Eger), Prímás Pince (Esztergom), Chateau Visz (Visz), Platán (Tata), Sárga Borház (Mezőzombor) Andrássy Kúria (Tarcal), Oroszlános (Tállya), Kistücsök (Balatonszemes) […]

Délceg

A Délceg az a friss, üde, gerinces száraz borunk, amely kellemesen tükrözi a termőhelyet, a mádi karaktert. A szigorú terméskorlátozással, azaz tőkénként 1 kilogramm alatti terheléssel termelt furmint és hárslevelű szőlőt (80-20% arányban) korán szüreteljük, kíméletesen préseljük, majd spontán életsztőkkel, természetes módon erjesztünk ki acéltartályban. Így kapunk egy olyan bort, amelyet igazán jó inni, akár a […]

Élvezet

Tokaj üde, gyümölcsös, elegáns arcát mutatja be ez a késői szüretelésű furmintból és hárslevelűből származó természetes édes bor, amely minden értéket hordoz, amiért a borvidéket szeretjük. Az Élvezet egy Junibor koncepcióbor, amely a fiatalokat igyekszik megszólítani. Hol találkozhat borainkkal?

Furmint

Hiszünk a teljes érésben, a kíméletes és gondos feldolgozásban. A szőlőt dűlőszelektáltan, kézi préssel dolgozzuk fel, és hordóban erjesztjük spontán módon. Az érlelés során figyeljük fejlődésüket, vigyázunk rájuk, majd palackozás előtt készítjük el a birtok válogatott furmintját. Ez a bor az Úrágya és a Király dűlők termésének házasítása. Hol találkozhat borainkkal?

Úrágya 57

A pincészet  zászlósbora az Úrágya-tetőn fekvő 57-es parcella, 80 éves átlagéletkorú, hagyományos bakművelésű szőlőtőkék terméséből. Az idős ültetvény mély gyökérzete lehetővé teszi, hogy a robbanásos vulkáni tevékenységből származó gazdag ásványi anyagok koncentrálódjanak a tőkénként fél kilogrammnyi gyömölcsben. Az Úrágya 57 mustját kézi préssel nyerjük ki, zempléni hordóban spontán módon erjesztjük, majd érleljük finomseprőn. Hol találkozhat borainkkal?

Király

A Király-dűlő legfelső, köves és meredek, kizárólag kézi művelésű tábláinak válogatott hordóiból származik. Hiszünk benne, hogy Tokaj egyik legkülönlegesebb, ám nehezen művelhető dűlőjének újratelepítése  egészen egyedi tételeket ad. A fél kilós terhelésű furmint tőkékről a teljesen érett egészséges fürtöket kézzel préseljük, majd zempléni hordóban spontán módon erjesztjük és érleljük finomseprőn. A palackozás előtt választjuk ki […]

Szamorodni

A minőség folyamatos srófolásával, folyamatos kutatással igyekszünk öregbíteni a borvidék jó hírét és annak a borkülönlegességnek a hírnevét, amely egykor szabadságharcok anyagi és erkölcsi alapját adta. A szamorodni csak a kiemelkedő évjáratok szüretének legutolsó időszakában készül, amikor az aszúsodott szemeket már nem szedjük ki a fürtből, hanem egyben szedjük, áztatjuk, és préseljük ki a kézi […]

Aszú

Véleményünk szerint az aszú Tokaj-Hegyalja különleges presztízsterméke, ezért kizárólag 6 puttonyos aszú feletti beltartalmú aszút készítünk, a legjobb évjáratokban. A dűlőszelekció, a magas beltartalom, és a kompromisszummentesség itt alapvető. Hol találkozhat borainkkal?

Pezsgő

2003 és 2012 között folytattunk kísérleteket palackos erjesztésű, évjáratos, száraz nyerspezsgőkkel. Különlegességük, hogy az évszázados hagyományok szerint, kézzel készültek, az alapbor pedig saját furmint és hárslevelű volt. Számos kóstolón és vacsorán értek el szép eredményt, és talán hozzájárultak ahhoz, hogy egyre több pincészet foglalkozik ezzel a nemes itallal Tokaj-Hegyalján. 2014-ben a Chateau Vincent-tel készítettük el […]

Frizzante

Tokaj-Hegyalján elsőként készítettünk gyöngyözőbort 2008-ban a pezsgők tapasztalatai alapján. Kísérlet volt ez is, így 2010-ben úgy döntöttünk, tovább csiszoljuk, és így született a Délceg, amely már nem gyöngyözik, csendes bor, de jó inni, ebben hasonlít a Frizzantéra. Itt is szigorú volt a terméskorlátozás, azaz tőkénként 1 kilogramm alatti a terhelés, ám a szüret korábban kezdődött. Az alapbor furmint és hárslevelű, […]

Száraz Szamorodni

A száraz szamorodni Tokaj-Hegyalja azon borkülönlegessége, amelynek helyét a legnehezebb megtalálni a mai világban. Mégis sokan keresik, ezért 2006-ban úgy döntöttünk, hogy teszünk egy próbát ebben a kategóriában is, és a szamorodni-alapanyagot hagyjuk szárazra kierjedni. Ez természetes élesztőkkel történt, mint a pincészet összes bora esetén. Figyeltük ahogy kialakul a régi pince flórájából az élesztőhártya, majd 2008 végén […]