Lasa Frizzante 2009

A Demetervin második alkalommal jelentkezik a Tokaj-Hegyalján máig egyedülálló termékével, a Frizzante-val, azaz gyöngyözőborral. Ez a pincészet készítette el az első tokaji gyöngyözőbort, amilyen termékkel eddig még senki nem lépett piacra.

 

A Demetervin saját champagne-kísérletei, azaz kézi készítésű nyerspezsgőjük, valamint nemzetközi tapasztalataik nyomán döntöttek úgy, hogy szükség van egy könnyed, mégis elegáns italra Hegyalján. Az első Demetervin Frizzante 2008-ban készült el, és igen nagy sikert aratott országszerte az első tokaji frizzante-ként. A tétel különlegessége az 50-50 százalék furmint-hárslevelű alapbor, és a mádi dűlők háttérben húzódó vulkáni karaktere. Most piacra került az év eleje óta várt folytatás, a 2009-es Demetervin Lasa Frizzante. A második évjárat folytatja a megkezdett utat: csak mádi dűlők 1 kilogramm alatti tőketerhelésből származó terméséből préselt, a gyümölcsös karakter megőrzése érdekében acéltartályban irányítva erjesztett furmint-hárslevelű alapborából pezsgő-töltőn szaturálással, azaz fizikai szén-dioxid hozzáadással került palackba, és kapta meg üde, mégis elegáns arculatát.

 

A gyöngyözőbor a nyár jolly-joker-e, hiszen bármilyen könnyű ételt, esti beszélgetést vagy forró délutánt könnyen kísér. Végre van olyan magyar, azon belül tokaji frizzante, amely egyedi karakterével érdekességként fogyasztható a nyári melegben.

 

Készült: 4800 palack

 

Alkoholtartalom: 12% vol

 

Maradékcukor-tartalom: 4g/l

A tétel elfogyott, nem rendelhető.