La Perla Frizzante 2008

Megjelent a DemeterVin- és egyben Tokaj-Hegyalja első gyöngyözőbora,
a La Perla. A tételt a Lánchíd Palota számára készítettük. Az ötlet a
világ hasonló adottságokkal rendelkező borvidékein, köztük vouvray-i és
moseli látogatásaink során formálódott döntéssé, és Orosz Gáborral
együtt idén belevágtunk az üde borok készítésébe. Ő egy Primőr nevű
kabinett-típusú borral, mi pedig a La Perla gyöngyözőborral. A tétel
más szempontból is különleges, ez az első olyan piacra kerülő
termékünk, amely hűthető rozsdamentes-acéltartályban készült.

Hűtve ajánljuk

A 2008-as szüret október elsején kezdődött. Az ép fürtök jó részét – 60 mázsát – leszedtük a gyöngyözőbor
alapjának, 18,5-es mustfokkal. Ezt gyors feldolgozás, és irányított, azaz hűtött erjesztés követte, amelyhez a Patricius Borháztól
kaptunk szakmai segítséget. A tételt december elején az izsáki
Royalsekt pezsgőgyár palackozta, így már az ünnepek alatt élvezzhettük munkánk
gyümölcsét. Az ötlet jónak bizonyult, ezért úgy döntöttünk, hogy
folytatjuk: a termék minden évben szerepel majd választékunkban.

Készült 5000 palack

alkohol tartalom: 11%

maradékcukor-tartalom: 4 g/l

savtartalom: 6 g/l

Szén-dioxid hozzáadásával készült száraz gyöngyözőbor.

“A mádi dűlők különleges értékű gyöngyszemeit őrzi ez a palack. A furmint és hársevelű nászából született e frizzante, mely fiatalosan kedves, könnyed szinte vidám. S oly kitűnő társaság, melynek jelenléte mindig kívánatos, bármely évszakban, napszakban, étkezéshez vagy akár azon kívül.” – Matisa Carlo